KEMPEN 1GRAM 1BULAN 1KELUARGA PAKEJ PENDAFTARAN BISNES POWER GOLD PRODUK POWER GOLD KEAHLIAN SEUMUR HIDUP PAKEJ KEAHLIAN POWER GOLD

TARGET SIMPANAN EMAS SEHINGGA TAHUN 2020

Saturday, 31 December 2016

REKOD PERUBAHAN HARGA GOLD BAR 999 1G POWERGOLD


TAHUN 2015

TAHUN 2016
HARGA EMAS OGOS
07/08 = 156
08/08 = 158 (+ 2)
11/08 = 160 (+ 2)
13/08 = 164 (+ 2)
20/08 = 168 (+ 4)
21/08 = 172 (+ 4)
24/08 = 177 (+ 5)
31/08 = 172 (- 5)

HARGA EMAS JANUARI
04/01 = 171 (+ 2)
05/01 = 173 (+ 2)
07/01 = 178 (+ 5)
13/01 = 175 (- 5)
21/01 = 177 (+ 2)
29/01 = 171 (- 6)

HARGA EMAS SEPTEMBER
03/09 = 174 (+ 2)
25/09 = 183 (+ 9)
HARGA EMAS FEBRUARI
02/02 = 174 (+ 3)
09/02 = 181 (+ 7)
12/02 = 187 (+ 6)
16/02 = 182 (-5)
17/02 = 186 (+4)
19/02 = 188 (+2)
24/02 = 190 (+2)

HARGA EMAS OKTOBER
01/10 = 179 (- 4)
05/10 = 182 (+3)
08/10 = 177 (- 5)
16/10 = 179 (+2)
21/10 = 183 (+4)

HARGA EMAS MAC
⬇02/03 = 188 (-2)

HARGA EMAS NOVEMBER
02/11 = 180 (- 3)
10/11 = 175 (- 5)
18/11 = 173 (- 2)
23/11 = 171 (- 2)
25/11 = 169 (- 2)
30/11 = 167 (- 2)


HARGA EMAS DISEMBER
03/12 = 165 (- 2)
05/12 = 169 (+ 4)
08/12 = 167 (- 2)
10/12 = 168 (+ 1)
14/12 = 170 (+ 2)
31/12 = 169 (- 2)




Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Wednesday, 24 February 2016

Wang Kertas dan Inflasi


Nilai wang kertas semakin jatuh dalam jangka masa panjang.

Wang kertas (fiat money) adalah duit yang tiada nilai pada asalnya. Ia hanya berharga RM0.10 sen untuk kos membuatnya. Tetapi yang membuatkan ianya bernilai adalah kerana ia telah dijamin oleh pihak pemerintah (dalam konteks Malaysia, ianya dijamin oleh Kerajaan Malaysia). Jika tidak ianya tiada nilai dan hanyalah kertas semata-mata.

Wang kertas akan susut nilainya dalam jangka masa panjang. Ia adalah disebabkan wang kertas dikikis oleh kadar inflasi yang pada setiap tahun.

Sebagai contoh, 18 tahun lepas 20 sen boleh membeli sepinggan nasi lemak. 10 sen boleh membeli segelas air sirap tetapi sekarang nasi lemak paling kurang berharga RM 1.50 (yang tiada lauk apa-apa kecuali sambal dan ¼ telur sahaja) dan air sirap pun berharga RM 1.00 segelas. Kadar susut nilai wang ringgit Malaysia hampir mencecah 700% selama 18 tahun.

Berbeza dengan nilai emas. Nilai emas hampir sama sejak zaman Rasulullah hinggalah sekarang. Pada zaman Nabi 1 Dinar (4.25g emas ketulenan 916) boleh membeli seekor kambing dan pada hari ini juga emas 1 Dinar boleh membeli seekor kambing.

Kita selalu cakap macam ini bila beli barang, 'harga barang sekarang dah naik la...klu dulu, rm1, macam2 boleh dapat...sekarang.....bla bla bla...' bila dah baca post ni, boleh la tukar cakap macam ni pulak 'sekarang nilai wang kita makin jatuh la...nak beli barang yang sama, tapi kena beli dengan nilai mata wang yg tinggi'.. boleh tak macam tu???

Kesimpulannya, bukan barang makin mahal, nilai mata wang kertas yang makin jatuh dari tahun ke tahun, tapi kalau emas??
20-40% setahun keuntungan..
Mulakan sekarang menabung emas 1Gram1Bulan hari ini!



"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Tuesday, 23 February 2016

Berniaga (Emas) sebagai Langkah Memperkukuhkan Ibadah

Sumber Teks oleh : Adam Faqir Al-farooqi



Bagaimana ia boleh dilakukan?

  • Untuk kita laksanakan zakat kita perlukan harta atau wang untuk dizakatkan
  • Untuk bersedekah kita perlu mempunyai wang atau harta untuk disedekahkan
  • Untuk menunaikan Haji atau Umrah kita perlu wang untuk menunaikannya dalam keadaan kita berkemampuan

Untuk itulah, Baginda Rasullulah S.A.W menggalakkan umatnya untuk berniaga sebab 9/10 kekayaan atau kekuatan ekonomi datangnya daripada perniagaan

Mengapa mesti emas?

  • Emas tidak susut nilai yang teruk 
  • Emas mempunyai nilai tinggi 
  • Emas penebat ekonomi 
  • Emas sebagai pelaburan jangka panjang
  • Emas sebagai aset 
  • Yang penting emas tidak basi atau rosak
BERNIAGA EMAS TAK LAKU, TAK BASI

Selain menyimpan emas sebagai aset, peluang menjadi usahawan emas ini juga terbuka buat mereka yang berhasrat untuk melupus hutang atau mencapai impian yang tertangguh
Dengan untung runcit sebanyak 10% dan lain2 faedah yang disediakan, perniagaan emas ini menjadi salah satu pendapatan yang baik kepada semua
Perniagaan yang mempunyai tahap risiko kerugian yang paling rendah, sebab? barangan yang dijual adalah emas 999.9 jika tak laku dijual hanya perlu disimpan sebagai pelaburan peribadi 

Amaran ini bukan skim cepat kaya atau skim pelaburan saham
Ini bukan pelaburan untuk Si Pemalas, baik duit itu disimpan sahaja di ASB @ Tabung Haji
Ini adalah perubahan tabiat menabung wang kertas kepada menyimpan emas
Ini adalah peluang untuk mereka yang mahukan perubahan pendapatan dengan bekerja bukan duduk sahaja (work smart)
Yang pentingnya setiap emas yang dibeli akan dapat di tangan Si Pembeli bukan disimpan oleh kami. Sendiri beli Sendiri Simpan
Ajak member beli dapat bonus, sendiri beli dapat bonus. Ajak kawan jadi rakan niaga pun dapat bonus.
Menyimpan emas bagaimana ia dikatakan menguntungkan (sebagai pelaburan jangka panjang)
Contoh
Saya mencadangkan dengan kempen 1 Bulan 1 Gram 1 Rumah
Setahun kita akan dapat menyimpan 12 Gram emas (999.9)
Istiqamah kita menyimpan sehingga tahun 2020 yang mana dijangkakan harga emas 999.9 akan mencecah RM503.00
12 Gram X 5 tahun = 60 Gram
60 Gram X RM 503.00 = RM30,180.00
Bukankah itu terbukti emas merupakan aset terbaik buat kita dan boleh dicairkan jika terpaksa di kala kecemasan.



"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Monday, 22 February 2016

37 Kelebihan Sertai Power Gold


  1. Anda boleh jadi tauke emas dengan modal RM350 sahaja tapi untung sama seperti tauke emas yang ada kedai emas RM1juta.
  2. Tiada had masa - boleh buat cepat atau perlahan. Yang buat lambat pun boleh dapat downline free je..ini lah plan yang bagus kerana upline yang aktif dapat bantu downline yang kurang aktif..plan membantu downline lain dapat duit..
  3. Anda boleh menaja tanpa had.. yang penting tajaan anda membantu rakan lain dapat bonus (plan cun membantu rakan di bawah. bukan matahari yg pentingkan leader yg boleh menaja sahaja hahaha...) 
  4. Bonus dibayar 2 kali sebulan (1hb dan 16hb)
  5. Tiada produk untuk dijual, takde nak jumpa2 orang bawa produk huh!
  6. Anda boleh memiliki beberapa akaun tanpa had.
  7. Tak perlu paksa2 downline/network jalankan biz kerana semua orang buat untung dengan powergold samada dia aktif atau tidak..
  8. Tak perlu beli stok emas walaupun taraf stokis.. urusan pembekalan dan penghantaran sepenuhnya dibuat oleh syarikat..
  9. Tak ada maintain prestasi perghh..
  10. Kos rendah untuk memulakan perniagaan.. RM450 sekali sahaja yang semua org mampu keluarkan..
  11. Pasaran seluruh dunia asalkan di negara berkenaan ada internet (tak dapat nak kira ramai prospek yang bakal berada dalam network anda hahaha...)
  12. Produk disukai dan diminati oleh semua orang..
  13. Berapa banyak akaun nak buka pun takde masalah..
  14. Terbuka kepada seluruh masyarkat dunia dan tidak terhad kepada warganegara sahaja.. biz woldwide. peluang cukup besar untuk makan bonus menaja, bonus pair dan matching dunia perghh..
  15. Satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan aktif dan pasif seumur hidup..
  16. Dapat withdraw setiap hari (jika mahu) melalui stokis atau direct dgn syarikat..
  17. Penghantaran produk dibuat oleh syarikat, selamat dan tidak menyusahkan ahli..
  18. Bonus/penghargaan syarikat kepada ahli2 yg komited, yg berjaya; bonus stokis terbaik, bonus kepimpinan, bonus penajaan peribadi, dan lain2 penghargaan yg dinikmati ahli..
  19. Bonus auto masuk bank 2 kali sebulan..
  20. Bonus pengaktifan yang tinggi bagi ahli pakej stokis..
  21. Bonus Sponsor, pairing dan matching yang tinggi dan lumayan..
  22. Income boleh diwarisi sampai bila2 selagi wujudnya perniagaan ini.
  23. Rangkaian seluruh Malaysia dan juga rantau asia boleh buat belian/tempahan..
  24. Boleh beli/tempah terus samada melalui stokis atau terus ke syarikat..
  25. Bole buat call/sms/internet terus dengan pihak pengurusan..
  26. Produk diiktiraf dan dikenali..
  27. Menjadi pembekal, pengedar produk siap kepada individu, peruncit dan kedai2 emas..
  28. Dimiliki oleh sebuah syarikat yang sangat kukuh iaitu AMETHYST CREATION SDN BHD
  29. Biz real; ada pejabat, ada lesen, ada produk yang disukai oleh seluruh manusia pelusuk muka bumi antartik tak kira dimana huh..plan yg simple tapi sgt2 lumayan..
  30. Kerjasama erat semasa rakan biz tak kira dari mana group pun..
  31. Harga emas kos upah dijamin lebih murah dari pasaran perghhh..untung bagi sesiapa yang suka niaga barang kemas secara runcitan..
  32. Sokongan pengurusan tahap amat terbaik: cepat dan cekap dalam menyelesaikan masalah berbangkit..
  33. Khidmat nasihat percuma..
  34. Dapat timba ilmu dan kemahiran lain berkaitan produk, trading dll ke arah menyediakan ahli powergold membuka kedai emas sendiri di masa akan datang..
  35. Satu2 nya biz boleh dikatakan tak ada langsung risiko untuk rugi..
  36. Emas yang dapat boleh diwarisi sampai abang kakak ibu ayah cucu cicit keluarga turun temurun 7 keturunan.
  37. Dan banyak lagi keistimewaan2 lain yg tak mampu ditulis semua (sebab tangan dah kebas)

Apapun POWERGOLD BIZ terbaik untuk semua orang sama ada dari dalam negara mahupun dari luar negara..

Jom mula menabung emas!!


"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Sunday, 21 February 2016

RAGAM EMAS #3 Dulu vs sekarang

Dulu:
* Beli emas mahal..
* Dapat emas sahaja..
* Nak jual balik kedai ambil rendah..
* Ajak kwn beli x dpt apa2 bonus..

Sekarang:
* Beli emas lbh murah..
* Beli utk diri sendiri dapat bonus..
* Beli utk kwn dpt bonus
* Jual balik dpt harga tinggi..
* Kawan beli dapat bonus..
* Kawan dpt bonus, lagi2 kita dpt bonus..
* Ajak kawan jadi ahli pun bonus masuk.
* Nk jual runcit2 pun untung..

Pendek kata langsung x de rugi join powergold..untung berganda2 ada lah.. Setiap BELIAN emas 1gram di POWERGOLD, sesiapa sahaja.. akan dapat RM1.

Contoh : Rakan anda beli 100g Gold Bar di POWERGOLD dengan anda, rakan anda itu dapat RM100, anda dapat RM200 ....wah banyak tu...


Jom mula menabung emas!!


"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Friday, 19 February 2016

Manfaat Powergold kepada Semua

Menjadi pemilik dan penggemar emas
Membeli barang kemas dengan harga istimewa
Menambahkan pendapatan melalui keuntungan runcit
Menjadi "tauke kedai emas" bergerak ke seluruh malaysia
Diberi ilmu untuk memanfaatkan industri emas
Sistem tukar barang kemas ikut berat gram ke gram tanpa susut nilai dan tanpa upah...

Menarik bukan??

Jom mula menabung emas!!


"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382

Thursday, 18 February 2016

Tabungan Haji : 1Bulan 1Dinar = 18Dinar

TABUNGAN PERGI HAJI :SEBULAN 1 DINAR..



Tabungan dinar selama setahun setengah sudah cukup untuk anda pergi haji...
1 bulan 1 dinar
Setahun 12 dinar
Setahun setengah 18 dinar...
sudah cukup untuk anda pergi HAJI..

InshaAllah..


Jom mula menabung emas!!


"EMAS MAGNET KEKAYAAN"
Hubungi Agen/Stokis Power Gold Anda:
NabilaHasyim : 019-3330382